De BIBS fopspeen schoonmaken

Steriliseren van nieuwe BIBS-fopspenen vóór gebruik

♥ Zet een ruime pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Als het water kookt kunnen de spenen erbij en laat dit dan doorkoken voor 5 minuten lang. Daarna het vuur uitzetten en de spenen uit het water halen. Zodra de spenen afgekoeld zijn kan het overige water uit de spenen geknepen worden. Belangrijk hierbij is dat de BIBS-fopspenen niet langer gekookt worden of langer in het water blijven liggen.

Steriliseren van BIBS-spenen gedurende het gebruik

♥ Doe de spenen in een ruime kom en giet hier gekookt water overheen. Laat de spenen 5 minuten liggen en haal ze hierna eruit. Als de spenen afgekoeld zijn dan kan het overige water uit de spenen geknepen worden. Ook hierbij is het belangrijk dat de spenen niet langer in de kom blijven liggen. Tip: De spenen kunnen ook in een theekopje met gekookt water gelegd worden met een theelepel door het hengeltje van de speen heen. Het lepeltje kan dan op het kopje gelegd worden. Zo drijft het zuiggedeelte niet boven water.

Steriliseer de fopspenen niet op de volgende manieren!

♥ UV sterilisator
♥ Stoom sterilisator (Speen mag niet gesteriliseerd worden boven de 100°C)
♥ Vaatwasser

Nu weet je hoe je het beste de BIBS speen kunt schoonmaken!

Winkelwagen
Scroll naar boven

Deze website gebruikt cookies

We doen dit om jou de beste ervaring te geven. Als je doorgaat naar onze site, gaan we er van uit dat je de voorwaarden en privacy policy hebt gelezen.